Глодачи

Posted on декември 20th, 2011 in поезија од mastape

ГЛОДАЧИ

Многу паламудам,
а ништо паметно не им нудам.

Да ги излажам се трудам,
само вака ќе ги полудам.
МИ ВЕРУВААТ ИМ СЕ ЧУДАМ.

Нема веќе бариери
ќе си направиме кариери.
Цел народ ни се финансиери,
КАКО ДЕЦА СИ ГИ ЛАЖЕМЕ СО БОMБOНИЕРИ.

Многу верба во нас имаат
секоја лага добро ја примаат,

cекогаш со глава ни климаат.
Пазат да не не раштимаат.

ОД СВОЕТО НЕ СМЕАТ ДА ЗИМААТ.

СО ВАКВИ ЗБОРОВИ МЕДЕНИ

ФИНАНСИИТЕ НИ СЕ СРЕДЕНИ

ЛУЃЕВО СЕ СКРОС ИСЦЕДЕНИ

ИМ ОСТАНАА САМО ПОГЛЕДИ ЛЕДЕНИ.

АЛО ИМА ЛИ НЕКОЈ,

ИЛИ НЕШТО ВО ОВАА ГЛАВА.

ДО КОГА ЌЕ ВЕ ЛАЖЕ СЕКОЈ,

ДЕКА ВЕ ЧЕКА СЛАВА.

СО ВАКВИ ПОЛИТИЧАРИ И ВОДАЧИ

ЌЕ ПРЕЖИВЕАТ САМО ГЛОДАЧИ.

16-IХ-2009Yellow bellied Marmot - pd
33 Responses to 'Глодачи'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Глодачи'.

 1.    gjoamitipoezija said,

  on декември 20th, 2011 at 8:31 pm

  а глувците први го напуштаат бродот кој тоне, ќе останат само аветите на него… некој ќе раскажува некогаш за проколнтиот брод „летечкиот македонец“…

 2.    tetradil said,

  on декември 20th, 2011 at 8:32 pm

  kakov vodac
  takov glodac

 3.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 8:33 pm

  gjoamitipoezija
  хахахаха може ке излезе и нов дел невозможна мисијаа :)

 4.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 8:34 pm

  tetradil
  немој така за .идерот :)
  па нема п.ина за тоа :)

 5.    gjoamitipoezija said,

  on декември 20th, 2011 at 8:37 pm

  СЕ Е ВОЗМОЖНО СО ОВАА ВЛАДА…

 6.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 8:38 pm

  хахахахах а ја па мислев Скоско и се е можноооо :)

 7.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 8:38 pm

  хахахахаха СКОПСКО треба не сум добар нешто :)

 8.    karamelakara said,

  on декември 20th, 2011 at 8:42 pm

  а бе ова слепо кутре го викаат,ваљда слепо верува

 9.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 8:44 pm

  хахахаха

  :) :) :)
  ДИЈАЛЕКТОТ СИ Е НАШ, СКОПСКИ.

  Во џеб €, £, $ ми СТАВИ
  После тоа што сакаш ми ПРАВИ.

  ЌОР ДАЛ
  СЛЕП ЗЕЛ.
  ЗА ГОЛЕМА ЖАЛ,
  ТОА Е НАШАТА ПРИМАРНА ЦЕЛ.

  ОВА Е НАШАТА СУРОВА РЕАЛНОСТ.

  …………………………….

 10.    karamelakara said,

  on декември 20th, 2011 at 8:46 pm

  што беше темата?

 11.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 8:50 pm

  дека излеговме од шемата :)

 12.    nerzima said,

  on декември 20th, 2011 at 8:52 pm

  и бре, ме извади од памет со животињава … :mrgreen:

 13.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 8:57 pm

  хахахаха като служба за без.едност е :)

 14.    nerzima said,

  on декември 20th, 2011 at 9:00 pm

  хаха, ти бре од пред собрание да не го собра ??? :mrgreen:

 15.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 9:04 pm

  кога бев помала се дружев со такви од пред СОБРАние :)

 16.    nerzima said,

  on декември 20th, 2011 at 9:10 pm

  … а сега си голема и паметна и не се дружиш со секој ….хаха

 17.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 9:12 pm

  хахахахаха таке е гомеееееља сум :)
  и не сака да ме дружи секој :)

 18.    karamelakara said,

  on декември 20th, 2011 at 9:55 pm

  pa sekoj i ne e za druzba,druze!

 19.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 10:01 pm

  hahahahaha taka si e nekoj kako mene ni mama i tato ne go sakaat aj sho ima veze naviknat sum :P

 20.    gjoamitipoezija said,

  on декември 20th, 2011 at 10:02 pm

  KARAMELA, KAKVO SLEPO KUTRE GLEJ KOLKAVI USI IMA…

 21.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 10:19 pm

  uuuu da bre zajak ke e :P

 22.    karamelakara said,

  on декември 20th, 2011 at 10:20 pm

  :) ne zezaj
  gjoa pa kaj mu se usite na slepoto kutre?

 23.    karamelakara said,

  on декември 20th, 2011 at 10:21 pm

  :) =mastape

 24.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 10:22 pm

  :P :D :)
  fala

 25.    sladjamk said,

  on декември 20th, 2011 at 11:06 pm

  lelele… pak glodari, bubasvabi, lebarki, nasukani brodovi i kataklizmi !!! Aman be luge sto ima vecerva vo ozduhot???
  Ajde mastape preseci so edno Skopsko i se ubavo da e mozno !!! :-) ))

 26.    karamelakara said,

  on декември 20th, 2011 at 11:17 pm

  a cajceto od banana

 27.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 11:34 pm

  sladjamk
  hahahaha vidovme malku sneg i se upalshivme :P

 28.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 11:34 pm

  vadi najlonot daj bananata da go papame :P

 29.    karamelakara said,

  on декември 20th, 2011 at 11:37 pm

  е толку ли си по бананите или по најлонот?

 30.    mastape said,

  on декември 20th, 2011 at 11:38 pm

  hahahaha po najlonite sum gi sobiram za recikliranje :P

 31.    karamelakara said,

  on декември 20th, 2011 at 11:43 pm

  :)

 32.    apostolka said,

  on декември 21st, 2011 at 8:47 am

  Забите му се во тон со опашот. :)

 33.    mastape said,

  on декември 21st, 2011 at 4:10 pm

  apostolka
  hahaha kako Tea Moderna eeee :P

Post a comment